Behandeling

“Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor een aantal therapieën. Deze hebben als overeenkomstig doel, dat ze met behulp van adviezen en natuurlijke middelen het zelf genezend vermogen van de cliënt proberen te versterken.”

In de natuurgeneeskunde wordt geprobeerd om niet alleen met middelen een klacht te bestrijden, maar om het lichaam te stimuleren om sterker te worden zodat het zelf effectiever bijvoorbeeld een bepaalde ziektekiem kan bestrijden.

Een natuurgeneeskundige kun je zien als een coach die met je meedenkt hoe je je gezondheid kunt verbeteren. Ziek worden is een teken van leven. Zolang je ziek bent, leef je en zolang je leeft, bestaat er een kans op genezing.

De anamnese is het eerste (vraag-)gesprek tussen u en Lenio. Tijdens dat gesprek worden zoveel mogelijk gegevens van u verzameld.

Je kunt bij mij ook terecht als je:

–  voortdurend moe of onrustig bent;

–  lichamelijke spanningen hebt;

–  (chronische) pijn ervaart;

–  gevoelens van stress en slaapstoornissen ontwikkelt;

–  een diep gevoel van gemis en verdriet met je meedraagt;

–  seksualiteit coaching.

Aan de hand van de anamnese overlegt Lenio met u welke therapievorm voor u het meest geschikt is. Ook wil Lenio weten of u onder behandeling bent in de reguliere zorg. Lenio adviseert u om contact te blijven houden met uw reguliere behandelaar en om u regelmatig te laten controleren.