Natuurgeneeskundige consult

De Natuurgeneeskunde ondersteunt de zelfgenezende kracht van ons lichaam bij ziekte om zo een meer diepgaand herstel te bereiken.

Bij een natuurgeneeskundig consult wordt er gekeken naar wat je klachten zijn of welke hulpvraag er is. Voorafgaande aan de afspraak ontvangt  je een intake formulier via de e-mail met een aantal vragen. We vragen je deze lijst in te vullen en voor de  eerstvolgende afspraak terug te sturen.

Vijf vragen die bij de Natuurgeneeskunde afspraak aan bod kunnen komen zijn:

  1. Verwerking Energie– Hoe gaat het met je? Client: ‘Ik ben vermoeid’ – We gaan op onderzoek uit waar dat vermoeide gevoel vandaan zou kunnen komen.
  2. Geestelijk welzijn– Waardoor wordt het gevoel beïnvloed – bv. werk, privé of iets anders. Wat heeft dat gevoel voor invloed op het lichaam? We achterhalen welke klachten er naar voren komen. Misschien gaat het om opgekropte emoties en of verborgen frustraties. Is er een uitlaatklep voor de cliënt om wat voor zichzelf te kunnen doen? En mag dat dan ook van jezelf, gun je jezelf dat ook? Is er ook tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf, hobby’s, lezen en slapen?
  3. Prikkeloverdracht– Vaak heeft iemand bepaalde pijnklachten, dan gaan we op onderzoek uit waar ze vandaan komen en kijken we of de cliënt het herkent en kan herleiden. Zodat we er mee aan de slag kunnen.
  4. Voeding – Als er bijvoorbeeld op het spijsverteringstelsel  klachten zijn, kan er ingegaan worden op de voeding of er bijvoorbeeld tekorten zijn of een ander dieet of eetpatroon gewenst is.
  5. Drainage– Als iemand bijvoorbeeld krampen in de benen heeft, kan het zijn dat er meer water gedronken mag worden. met een aanvullende lichaamsbehandeling . Ook wordt gekeken naar zijn/haar levenspatroon of er misschien medicatie gebruikt wordt, hoe zijn/haar leefomgeving is en wat de invloeden daar van kunnen zijn. Tijdens de behandeling wordt er ook naar de ademhaling gekeken en kunnen we een ademhalingsoefening ter plekke doen of we geven een oefening mee voor thuis.

Al bij al gaan de oefeningen spelenderwijs, bij vervolgafspraken wordt er gekeken naar de veranderingen die men heeft kunnen ervaren en wordt er gekeken waar nog verbeteringen nodig zijn om steeds beter in balans te komen.

Het natuurkundige consult kan voor vergoeding via u zorgverzekering in aanmerking komen.
Neem de algemene voorwaarden van u zorgverzekering door.