Massages

Lenio heeft 27 jaar ervaring in massages geven en heeft kennis en ervaring vergaard via diversen opleidingen en workshops.

Massage spreekt iedereen eigenlijk wel aan. Toch komen we er vaak niet aan toe om er aan te beginnen. Dat is jammer. Een goede massage is niet alleen goed voor je spieren, je raakt ook veel meer ontspannen, stress neemt af, het gehele immuumsysteem van je lijf functioneert gewoon beter.

Diverse Massage Methodes

Er zijn diversen massage methodes:

 • Kum Nye massage:
  Kum Nye massage is een stevige massage waarbij minder olie wordt gebruikt. Ook worden er veel acupressuur punten in de massage ingebouwd en diepe handgrepen op meridianen zoals die van blaas en nieren. De Kum Nye massage en pulsing opent blokkades, chakras en helpt spieren te ontspannen en spanning te laten afvloeien. (eender welke blokkade kan gemakkelijk een fysische of mentale ziekte laten ontstaan). Door Kum Nye breng je terug evenwicht in je energiesysteem.
  Prijs per uur: € 67,50
 • Intuïtieve massage:
  Dit is een massage die vanuit het gevoel ontstaat en daarom telkens weer anders zal aanvoelen. Ik laat mij leiden door mijn gevoel en laat mijn handen gaan naar waar nodig is. Een liefdevolle massage die met de grootste zorg wordt gegeven waardoor een veilig en helend gevoel ontstaat. Mijn handen strijken als het ware automatisch over je lichaam. Ze volgen geen vaststaande volgorde van handelingen. Deze massage wordt als zeer rustgevend en ontspannen bij diversen klachten maar ook als u geen klachten heeft, kunt u heerlijk genieten. Deze massage methode is erop gericht om je tot ontspanning te brengen.
  Prijs per uur: € 67,50
 • Ontspanningsmassage:
  Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. ‘spanningshoofdpijn’, chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zal je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.
  Prijs per uur: € 67,50

 • Triggerpoint:
  De massage van het triggerpoint spoelt het weefsel schoon en helpt de vastgelopen sarcomeren in het triggerpoint weer los te komen. Door direct op de triggerpoints te werken, is massage de veiligste, meest natuurlijke en meest effectieve vorm van pijntherapie
  Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.
  Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Het systeem van zelfmassage, dat bij de meeste problemen in drie tot tien dagen kunnen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven.
  Prijs per uur: € 67,50
 • Chinese Voetmassage:
  De Chinflex-massage is een ontspannende Chinese voetmassage. Tijdens deze massage worden, naast uiteraard de voeten, ook het onderbeen en de knieën gemasseerd. Hierdoor komt er een goede doorstroming op gang waardoor het effect van de massage vele malen groter wordt.
  Door het gebruik van andere grepen dan wij in het Westen gewend zijn, is het effect van een Chinflex massage volgens de Chinezen:
  • Het stimuleert de bloedcirculatie en lost daardoor bloedstagnatie op;
  • Het verminderen van vermoeidheid;
  • Het opbouwen van het afweersysteem.
  • Prijs per uur: € 67,50

De praktijk is gebaseerd op het feit dat de behoeften van de cliënt van het grootste belang is. De therapeute is daarom volledig toegewijd om aan deze behoeften te voldoen. Als gevolg hiervan bestaat een groot deel van onze klandizie uit terugkerende klanten en doorverwijzingen. Wilt u meer weten over de verschillende massagevormen, kijk dan even op de site voor massage en vitaliteit

Hoe vaak een massage?

Een massage voelt prettig en is ontspannend, maar om op lange termijn een ontspannen gevoel te behouden zijn meerdere massages effectiever. Wij stellen voor regelmatig, iedere week of om de twee weken van een massage te genieten.